Kangen Water en structureel gewichtsverlies

De verrassende samenhang met Kangen Water

Altijd gedacht dat afvallen en beweging de belangrijkste factoren waren van gewichtsverlies? Bedenk dan dit… De meeste mensen dragen steeds een paar kilo met zich mee waar ze hoeveel ze ook sporten niet vanaf lijken te komen. Het maakt niet uit hoeveel duurtraining, buikspieroefeningen of krachttrainingen ze ook uitvoeren. In plaats van je buik inhouden als je op het strand loopt of in de sauna zit, is er en simpelere en duurzamere oplossing om van die paar extra kilo af te komen en een mooiere strakkere huid en middel te krijgen. Heel simpel, begin zo snel mogelijk met Kangen Water drinken.

Ja, zo simpel is het. Wanneer mensen proberen om van die laatste kilo’s af te komen, vergeten de meeste mensen te kijken hoeveel water ze eigenlijk tot zich nemen. Zonder dit water ga je eigenlijk de strijd aan met een probleem dat je op deze manier niet kan winnen. Naarmate je ouder wordt, wordt je zelfs wijsgemaakt dit nu eenmaal je lot is. Gevolg is berusting in het houden van een buikje, terwijl dit helemaal niet nodig is!

Hoe beïnvloed Kangen Water je gewicht?

Fysiologisch gezien bestaat ons lichaam voor 78% – 55% uit water. Dit is afhankelijk van leeftijd, geslacht en lichaamsbouw. Gehydrateerd zijn (voldoende vocht in je lichaam hebben) is essentieel voor gewichtsverlies en voor een gezond lichaam in het algemeen. Om te zorgen voor een optimaal afvalpotentieel is dagelijkse goede hydratatie van het lichaam van groot belang.

Indien je optimaal gehydrateerd bent, werkt je lichaam op zijn maximale gezondheidsniveau. Optimale hydratatie bevorderd een goede lichaamsfunctie en laat alle processen in het lichaam snel en soepel verlopen. Dit zorgt voor een verhoging van de standaard verbranding van kilocalorieën. Dit is dus ook van toepassing als je stilzit en zelfs als je slaapt en het lichaam bezig is om maximaal uit te rusten. Het drinken van het juiste water helpt ons lichaam ook om overtollige calorieën en afvalstoffen af te voeren. Het zuivert je lichaam van de dagelijkse gifstoffen. Goed gehydrateerd zijn helpt je je een boost van energie te geven door de gehele dag, zelf in zo’n mate dat je nog meer wil bewegen.

Uitdroging van het lichaam

Dit is veruit de voornaamste reden voor overgewicht en gewichtsschommelingen. Als je dagelijks uitdroogt komt je lichaam in een vaste staat van shock. Water is immers cruciaal voor het goed functioneren van alle organen, cellen en je hersenactiviteit. Als er een gebrek aan water is gaat het lichaam keuzes maken en laat dan een deel van de lichaamstaken links liggen. Uitdroging leidt tot een verminderde concentratie, emotionele schommelingen, toename van gewicht  en uiteindelijk tot een vroegere dood.

Een slecht gehydrateerd lichaam is er eentje met een hoop overwerk. Je hartslag verhoogd, je nieren moeten veel harder werken en je lever moeten zelfs taken van je nieren overnemen. Als je lever voor twee moet werken is het niet meer in staat om een belangrijke taak in te vullen bij de verbranding van vet. Op dit soort momenten ben je dus niet in staat om de gewenste hoeveelheden opgeslagen vet en tot je genomen calorieën te verbranden. Dit is de reden waarom je verbranding omlaag gaat als je slecht gehydrateerd bent. Een lage of onregelmatige stofwisseling bevordert chronische gewichtstoename.

Wanneer je uitdroogt, is het lichaam vatbaar om water te behouden met als gevolg dat de buikstreek gaat opzwellen en uitsteken. Wanneer het lichaam en al haar organen opnieuw goed gehydrateerd worden stelt het zich in staat om via de lever eerder opgeslagen vetten te verbranden. Doe je dit naar behoren dan zal het opblazen van de buik afnemen en komt de droom van een platte, strakke buik op het strand weer in zicht.

Verzuring die je tegengaat met Kangen Water

Hoeveel Kangen Water heeft je lichaam nodig op een dag?

Het drinken van een gezonde hoeveelheid gezond water voor het lichaam is voor éénieder iets wisselend. De stelregel en van het gezondheidscentrum is: bij een volwassene van 80 kg op: 80 x 0,030 liter = 2,4 liter water per dag. Let wel, dit advies gaat over de minimale aanbevolen hoeveelheid per dag. Alcoholische dranken, koffie, vruchtensappen dienen hierin niet te worden meegeteld. Factor om zeker meer te drinken zijn: sporten en verhoogde transpiratie. Bijvoorbeeld als je de sauna bezoekt, het warm is buiten of als je vanuit je zelf al meer transpireert.

In een ideale situatie dien je door de dag heen jezelf te hydrateren, zodat je lichaam verandert in een vet verslindende machine. Het is daarbij verstandig om suikerhoudende en cafeïne bevattende dranken links te laten liggen. Mocht je deze toch graag nuttigen drink er dan extra water bij. Alles dranken die geen water zijn zullen je niet hydrateren, ook al zijn het technisch gezien vloeistoffen.

Water is het geheim van moeder natuur om gewicht te verliezen.  Het is een natuurlijke eetlust onderdrukker. Door geen water te drinken, ben je vatbaar om teveel te eten en heb je grote kans op een lagere stofwisseling. Niet bepaald een winnende combinatie als je van plan bent om af te vallen. Ook maken veel mensen de fout om dorst en honger met elkaar te verwarren. Als je uitgedroogd bent, kan je lichaam het verschil tussen echte honger en dorst niet meer opmerken. Dit leidt vaak tot veelvuldig snacken of het nuttigen van grotere maaltijden. Het drinken van een paar glazen Kangen Water voor een maaltijd zal je verrassend goed helpen beter te hydrateren en leidt tot minder hongergevoel door de dag heen.