FAQ

1. Wordt Kangen Water niet geneutraliseerd door mijn maagzuur?

1. Wordt Kangen Water niet geneutraliseerd door mijn maagzuur?

Zodra er alkalische voedings- en vloeistoffen in de maag komen, zal de pH waarde van de maag heel even omhoog gaan. Om deze weer te laten zakken, maakt de maagwand tijdelijk extra zuur aan. Bij dit proces komen kalium- en natriumbicarbonaten vrij die afgegeven worden aan de bloedbaan.
Deze bicarbonaten vormen een alkalische buffer in het bloed en neutraliseren de zure afvalstoffen. Naarmate ons lichaam ouder wordt en meer zure afvalstoffen vasthoudt, zijn onze natuurlijke buffers steeds minder in staat om deze stoffen op te lossen. Kangen Water biedt bij uitstek de mogelijkheid om het lichaam hierbij te ondersteunen. Verzuring van onze cellen en weefsels is immers de grootste bron van ziekte.

2. Kan het gevaarlijk zijn om veel Kangen Water te drinken met een pH-waarde van 9,5?

2. Kan het gevaarlijk zijn om veel Kangen Water te drinken met een pH-waarde van 9,5?

Nee, dit kan geen kwaad. Er zijn immers 32 glazen met basisch water met een pH van 9,5 nodig om één enkel glas cola te neutraliseren. Aangezien we dagelijks blootgesteld worden aan veel zuren, is het praktisch gezien bijna onmogelijk om door te schieten naar de basische kant.

3. Zijn er goede toepassingen voor het zure Kangen Water dat uit het apparaat komt?

3. Zijn er goede toepassingen voor het zure Kangen Water dat uit het apparaat komt?

Die zijn er zeker. Dit water is bij uitstek erg geschikt voor de huid en het haar. Onze huid heeft een pH waarde van 6 en dat komt precies overeen met het (licht)zure water.
Van bloemen en planten is bewezen dat zij het zeer goed doen op dit Kangen Water. Professionele kwekers gebruiken ook water van deze zuurtegraad.
Het gebruik van pH 2,5 is antibacterieel, wat inhoudt dat je ermee kunt ontsmetten en schoonmaken. Dit scheelt in de kosten en is tevens minder belastend voor het milieu.

4. Hoelang duurt het voordat ik merk dat ik Kangen Water drink?

4. Hoelang duurt het voordat ik merk dat ik Kangen Water drink?

Hierbij wordt zichtbaar dat ieder lichaam uniek is. De één merkt na een paar dagen al verschil, bij anderen kan dit weken of maanden duren. Het is hierbij voornamelijk afhankelijk hoe erg het lichaam verzuurd is. Een vaak voorkomende en direct zichtbare factor is de donkerkleurende urine.
Het is van belang dat u de door het voedingscentrum aanbevolen hoeveelheid van tenminste 30 ml, per kilogram lichaamsgewicht, per dag aanhoudt. Bij een volwassene van 80 kg komt dit neer op: 80 x 0,030 liter = 2,4 liter water per dag. Let op! Dit advies gaat over de minimale aanbevolen hoeveelheid per dag. Veel mensen redden dit niet. Mede doordat ze vinden dat kraanwater niet prettig wegdrinkt. Het zal u verrassen hoe anders dit is bij Kangen Water.

5. Kan ik koken met Kangen Water?

5. Kan ik koken met Kangen Water?

Kangen Water is zeer geschikt om te koken en thee of koffie mee te zetten. Wanneer u bijvoorbeeld rijst kookt met Kangen Water, wordt de fosfor die in de rijst zit door de geïoniseerde calcium uit het basische water geneutraliseerd voordat u de rijst eet, waardoor de hoeveelheid fosforzuur die in uw lichaam ontstaat verminderd.
Wanneer basisch water langdurig verwarmd wordt, verliest het wel langzaam zijn hoge pH waarde. De basische mineralen blijven wel intact.

6. Kan ik mijn medicijnen innemen met Kangen Water?

6. Kan ik mijn medicijnen innemen met Kangen Water?

Omdat Kangen Water veel sneller en beter opgenomen wordt dan kraan- of bronwater, is het van belang dat u uw medicijnen inneemt met ‘Cleanwater’. Dit is water dat uit het Kangen Water apparaat komt en dus is gezuiverd. Het zorgt er echter voor dat de medicatie afgegeven wordt zoals de medicatiefabrikant dat bedoeld heeft.

7. Waarom kies ik tussen alle waterionisatoren voor die van Enagic (Kangen Water)?

7. Waarom kies ik tussen alle waterionisatoren voor die van Enagic (Kangen Water)?

• Enagic’s Kangen Water is als enige door de Japanse overheid gelicenseerd en wordt in meer dan 350 ziekenhuizen gebruikt. Tevens zijn er honderen verzorgingstehuizen waar dit water geschonken wordt.
• Enagic maakt alleen gebruik van medisch goedgekeurd titanium en platina platen in al haar apparaten.
• Enagic ’s apparaten kunnen extreme pH waarden produceren. De 2,5 pH oplossingen worden gebruikt om de ziekenhuizen en zelfs operatiekamers te ontsmetten. De oplossing pH 11,5 wordt gebruik om oppervlakten te ontvetten. Tevens biedt het mensen de kans om hun groente en fruit echt pesticide vrij te maken.
• Enagic belooft dat haar Kangen Water apparaten 20 jaar meegaan. In werkelijkheid gaat dit bij goed gebruik veel langer mee en kan een apparaat met enkele vervangingen levenslang mee.
• Enagic’s Kangen Water is als enige al meer dan 40 jaar op de markt, geeft de beste service en is koploper op alle ontwikkelingen.

8. Ik vind negatieve berichtgeving over Kangen Water, hoe kan dit?

8. Ik vind negatieve berichtgeving over Kangen Water, hoe kan dit?

Veel partijen willen meeprofiteren van het succes van Enagic en haar Kangen Water. Ze claimen goedkoper te zijn of zijn negatief in hun berichtgeving. Echter, geen ander merk, waar ook ter wereld, draagt een medische licentie of wordt opgenomen in diverse ziektekostenverzekeringen in de Verenigde Staten.
Verder zijn enkele partijen niet gebaat bij het succes van Enagic, zoals de farmacie. Zij zien liever een hogere medicatieverkoop. Via sites als www.kwakzalverij.nl en www.skepsis.nl verspreiden zij negatieve informatie zonder echte onderbouwing of zich te baseren op gerespecteerde bronnen.